atletiek influencers
Social management Social Media

Veel professionele atleten zijn ook influencer op Instagram

De laatste jaren zie je op Instagram meer en meer professionele atleten die sportmerken promoten via hun Instagram account.  De desbetreffende atleten mogen in ruil voor reclame op hun meestal populaire Instagram -en Facebookaccount de producten gebruiken van hun sponsoren.  Denk dan maar aan sportvoeding, sportdrank, loopshirts, loopbroeken, hardloopschoenen en andere hardloopaccessoires.  Hieronder vind je een overzicht welke professionele sportsters in de atletiek die regelmatig via verhalen of berichten sportartikelen op een subtiele en soms minder subtiele manier onder de aandacht brengen.

Laura de Witte

De Nederlandse sprintster Laura de Witte won reeds een zilveren en bronzen medaille op de 400 meter op de Nationale Kampioenschappen.  Vorig jaar nam ze deel in de series aan de 4 x 400 meter estafette die in de finale de Europese Titel pakte weliswaar zonder Laura.  Op haar populaire Instagram account poseert ze regelmatig met de trendy, comfortabele en kleurrijke hardloopkledij van New Balance.

Laura heeft momenteel 110 000 volgers.

Instagramaccount Laura de Witte

Femke Bol

De Nederlandse rijzende ster en huidige Europese Kampioene op de 400 meter en 400 meter horden outdoor Femke Bol bezit al jaren een sponsorcontract van het populaire sportmerk New Balance

Op haar Instagramaccount maakte ze een speciaal rubriek NB waar ze haar verhalen over New Balance artikelen onder de aandacht brengt.  Zo kom je te weten dat ze op de piste gebruik maak van de New Balance Sigma spikes.  Bij haar hardlooptrainingen draagt ze de New Balance 1080 en 880 hardloopschoenen.  Verder brengt ze ook diverse soort hardloop -en vrije tijdskledij onder de aandacht van haar volgers.

Momenteel heeft de bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2021 op de 400 meter horden 193.000 volgers.

Instagramaccount Femke Bol 

femke bol

Noor Vidts

De huidige Wereldkampioen vijfkamp van 2022 in Belgrado wordt voor haar sportvoeding en vitaminesupplementen gesponsord door Etixx.  Zo maakte ze reeds reclame voor de Omega 3 vetzuren.  Maar ook energy sportbars, recovery shake en de isotonische sportdrank van dit Belgisch merk bracht ze reeds onder de aandacht.

Het ontbreken van de wickets voor haar loop technische oefeningen loste Noor op een heel originele wijze op.  Ze verving deze door haar verschillende type nike spikes schoenen die ze voor de verschillende kamponderdelen nodig heeft.

Bekijk de beelden hieronder:

Het Instagramaccount wordt momenteel door 19.600 profielen gevolgd.

Instagramaccount Noor Vidts

Elise Vanderelst

De Belgische atlete en voormalige Europese indoorkampioen op de 1500 meter toont regelmatig op haar instagram account te sportvoeding, sportdrank en voedingssupplementen van het Belgische sportmerk Etixx.  Daarnaast maakte ze promotie voor de Garmin forerunner 955 en maakte ze op een subtielere manier reclame voor hardloopkleding van het populaire merk Nike. 

Elise heeft momenteel 7.848 volgers op Instagram.

https://www.instagram.com/elise_vanderelst/

elise vanderelst

Renée Eyckens

Op amper 20 jarige leeftijd slaagde Renée erin om zicht te kwalificeren voor de Olympische Zomerspelen.  Daar kon ze in de reeksen van de 800 meter haar persoonlijke record met meer dan 1 seconde verbeteren door aan te komen in een eindtijd van precies 2’00”.  In de daaropvolgende halve finale eindigde ze als 5de.  Daarnaast werd ze zowel in- als outdoor reeds 1 maal Belgische kampioene op de 800 meter.

Op haar sociale mediakanalen maakt ze regelmatig promotie voor het merk van sportvoeding Sanas.  Op een van de vele foto’s en berichten zal je op een subtiele manier opmerken dat Renée haar trainingen afwerkt met de New Balance loopschoenen.

De atlete heeft op dit ogenblik 10.500 volgers op Instagram.

Instagramaccount Renée Eckens

Femke Pluim

Nederlands kampioen en nationaal recordhoudster bij het polsstokspringen Femke Pluim promoot comfortabele hardloopkledij van het merk B.Extra.  Op diverse berichten met foto en filmpjes staat ze te poseren met onder meer sport BH en laat ze je uitgebreid kennis maken met de voordelen van dit type sportkledij.

De atlete heeft momenteel 5.900 volgens op Instagram.

Instagram Femke Pluim

femke pluim

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *