social media en SEO een perfecte combinatie
SEO Social Media

Wat social media en SEO met elkaar te maken hebben

Social media is al een tijd een belangrijk onderdeel van ons privéleven, maar steeds meer wordt het zakelijk interessant en speelt het een grotere rol bij website optimalisatie. Met social media kun je zichtbaar zijn bij jouw doelgroep op een moment dat ze relaxed zijn. Dat maakt het zo sterk en mede daarom ook goed voor de SEO.

Backlinks

Links naar jouw website zijn belangrijk voor de SEO en social media speelt daar een grote rol in. Sowieso zijn de SEO-waarden van de platforms meestal erg hoog, maar als je het goed doet, krijg je ook veel links van verschillende gebruikers.  Door regelmatig interessante dingen te posten vergroot je het aantal volgers en de kans dat andere gebruikers jouw inhoud delen en linken naar jouw website. Dit verhoogt niet alleen het aantal backlinks naar jouw site, maar ook voor meer verkeer naar je site.

Naamsbekendheid

Door regelmatig kwalitatieve content te posten en interactie te hebben met je volgers, vergroot je de relatie met je volgers. Je naamsbekendheid wordt sterker en als je je bedrijfsnaam regelmatig naar voren laat komen, wordt die naamsbekendheid ook sterker.

De gunfactor wordt ook hoger. Daarom zullen mensen meer van je aannemen, maar ook langer op je website blijven hangen. Dit is voor Google een teken dat jouw website van toegevoegde waarde is voor je bezoekers. Hierdoor word je eerder hoger geplaatst dan sites waar mensen sneller weggaan. Je Google-rank zal toenemen als bezoekers langer op je site blijven.

Beter worden

Door veel interactie met je volgers te hebben en ze om feedback te vragen, betrek je ze bij je bedrijf, wat weer zorgt voor meer gunfactor, maar ook dat je jezelf kan verbeteren. Als je weet wat je doelgroep wil, kan je je website optimaliseren naar hun wensen. Hoe beter jouw website voor de bezoekers, hoe beter je gaat scoren in Google.

Onderschat

Social media wordt erg onderschat in de online marketing. Het staat bekend als een methode om volgers en met advertenties misschien klanten te krijgen, maar het is zoveel meer dan dat. Als je je social media goed inzet, dan kan je jouw klantbestand, verkoop en vindbaarheid vergroten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *