dating apps
Algemeen Blog

6 Nederlandse dating apps voor als je Tinder-moe bent

Zoek je een Nederlandse dating app? Tinder, bumble en Happn ken je vast, maar wist je dat ook de klassieke Nederlandse datingsites een eigen app hebben ontwikkeld? Daarnaast is er een leuke nieuwkomer: Breeze. Die zullen we aan het einde van dit artikel bespreken. Hoewel Tinder met afstand de grootste dating app is zijn veel singles tinder-moe.

Bekende Dating Apps in Nederland

Deze 5 bekende datingsites hebben een app die je na een gratis aanmelding kosteloos kunt gebruiken:

  • Lexa
  • Pepper
  • Parship
  • EliteDating
  • Match4me
  • 50plusmatch
  • Breeze

Steeds meer singles maken gebruik van een dating app. Enkele jaren na het verschijnen van smartphones is het aantal dating apps in korte tijd enorm gegroeid. Met name Tinder was extreem hard gegroeid, maar inmiddels doen ook andere apps lekker mee.

Vooral het zoeken naar singles in de buurt van jouw eigen locatie gaf het daten een nieuwe dimensie. De eerste stelletjes die elkaar via hun smartphone GPS hebben gevonden wonen inmiddels vermoedelijk al samen.
Na de introductie van Tinder zijn dating apps al helemaal niet meer weg te denken uit de dating-industrie. De Tinder dating app is een volledig gratis dating app die binnen korte tijd de bovenste positie in de verschillende app-stores veroverde. Reden voor veel bestaande datingsites om een eigen dating app te ontwikkelen, en deze voor zowel iPhone als Android beschikbaar te stellen. Enkele voorbeelden zie je hier boven, maar ook enkele gratis datingsites, zoals Knuz en Paiq, introduceerden hun eigen dating app.

Welke dating app moet ik kiezen?

Bovenstaande datingsites hebben elk zo hun eigen publiek en gebruikers. Om een keuze uit een van de dating apps te maken is het raadzaam gelijk de best passende datingsite te kiezen. Daarom zetten we de verschillende date apps voor je op een rijtje. Je kunt ook een uitgebreide review lezen door een keuze te maken in het menu.

Lexa app

De meest bekende dating app onder de grote datingsites is vermoedelijk de Lexa App. Datingsite Lexa is sinds enkele jaren de best bezochte datingsite op desktops en er zal ze veel aan gelegen zijn ook in mobiel dating de grootste te blijven. Hun applicatie wordt dan ook regelmatig geüpdate. Lexa kent een algemeen publiek, en probeert voor haar leden steeds nieuwe manieren te verzinnen om elkaar efficient te leren kennen, zoals de Lexa Shuffle functie.

Naast de introductie van de Lexa app startte het datingbedrijf in 2013 ook met offline dating-events. Tijdens deze Lexa borrels ontmoeten de leden vele singles tegelijk, en kan de smartphone gewoon in de broekzak blijven zitten. Behalve wanneer er nummers uitgewisseld moeten worden, natuurlijk.

Pepper app

Datingsite Pepper bestaat pas een paar jaar maar heeft in relatief korte tijd vrij veel leden weten te verzamelen. Dat Pepper onderdeel is van RTL Ventures helpt natuurlijk ook. Geen wonder dat er dan ook geld genoeg was voor een uitstekende website en een eigen Pepper dating app. Ook Pepper heeft een algemeen publiek, maar vooral singles die van hun profiel een visueel feestje willen maken.

De dating-profielen op Pepper zien er vaak prachtig uit. Op je mobiel komt dit wat minder goed over, maar daar is dus tegenwoordig de Pepper app voor.

Parship app

Parship is een van de 3 grote datingsites voor hoger opgeleiden die een eigen app hebben. Niet verwonderlijk, want hoog opgeleide singles turen graag op hun smartphone. Sowieso hebben hoog opgeleiden vaker dan gemiddeld een (dure) smartphone.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de Parship app is een betaald abonnement noodzakelijk, maar je kunt je bij Parship gewoon gratis inschrijven en de datingsite inventariseren. Tevreden? Word lid en download de date app.

EliteDating app

De tweede datingsite voor hoog opgeleiden met een ontwikkelde date app. Het maakt niet uit of je een EliteDating Basis-, Premium- of Premium-PLUS account hebt. Net als op de site kun je er je partnervoorstellen zien en berichten versturen.

De mobiele app van EliteDating kun je gratis installeren via de Apple App Store of Google Play.

Match4me app

Omdat ze geen tv-spotjes uitzenden is Match4me een wat minder bekende site dan Parship en EliteDAting, maar dat maakt hun applicatie er niet minder om. Of je nu lekker thuis op de bank zit of onderweg in de trein, mis nooit een leuk contact dankzij de Match4me app.

Via push-berichten weet je gelijk wanneer je match je een berichtje heeft gestuurd. De match4me dating app werkt op je smartphone maar ook op je iPad of andere tablet.

50plusmatch app

Duidelijk, alleen voor mensen van vijftig jaar en ouder. Deze datingsite is al jaren het gezicht van datende 50plussers. Bescheiden prijzen ook, maar natuurlijk niet zo goedkoop als Tinder

Breeze app

Het leuke van Breeze is dat je bij een match gelijk op date gaat, je hebt dus niet de mogelijkheid te chatten en dealbreakers tegen te komen 😉 Als je matcht met een ander trek je de agenda en ga je naar een horeca-gelegenheid waar Breeze dating een samenwerking mee heeft. Het eerst drankje is inclusief!

Houd de website in de gaten voor nieuwe dating apps

Als een van de betere Nederlandse datingsites een nieuwe dating app lanceert zullen we er waarschijnlijk ook een review over schrijven. Binnenkort mag je hier ook een review over de Badoo app verwachten. Maar natuurlijk zullen ook andere succesvolle dating apps voor zowel android als iOS de aandacht krijgen die ze verdienen.

Ondertussen zijn we natuurlijk erg benieuwd naar jouw ervaringen met dating apps in het algemeen. Welke app voor dating zou jij andere lezers aanraden?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *